Gerillaslöjda en superhjälte är tillbaka!

Den 23-29 maj 2022, genomför Barncancerfonden årets vecka av Week of Hope där privatpersoner, föreningar och företag bjuds in att arrangera aktiviteter som synliggör Barncancerfondens arbete samt bidrar till deras insamlingsarbete.

I samarbete med Barncancerfonden, Fo Ko – art to go , Crimson och Stockholms auktionsverk genomför vi även i år kampanjen Gerillaslöjda en superhjälte i kampen mot barncancer.

Det vi ska göra är att klä statyer runtom i Stockholm med ögonmasker som superhjätar bär i serier. Maskerna ska vara i textilt material, du väljer själv vilket. Du väljer också hur du vill dekorera din mask. Om du dessutom vill klä statyn ännu mer går det också bra. Det viktiga är dock själva ansiktsmasken över ögonen.

När ska det sättas upp:
Tidig förmiddag den 26 maj ska statyerna kläs.

Hur deltar jag?:
Det finns ett antal utvalda statyer i centrala Stockholm som du kan välja bland. Det går bra att välja flera om du skulle vilja det. Du väljer staty, samt anmäler dig här via dokumentet. OBS VIKTIGT att du anger både namn och mailadress: GERILLASLÖJDA EN SUPERHJÄLTE

När du anmält dig återkommer vi med en bekräftelse på att vald staty är din. Med reservation för att om fler väljer samma staty kan du behöva välja en ny.

Jag bor inte i Stockholm, men kan jag delta ändå?
Självklart! Antingen kan du skicka en ögonmask till Gerillaslöjdsfestivalen. Skicka ett mail till info@gerillaslojdsfestivalen.se så ordnar vi det.

Men du kan självklart också klä en staty som superhjälte där du bor. Kontakta oss då genom att maila info@gerillaslojdsfestivalen.se så vi vet att du vill delta.

Vad händer sen med min superhjälte?
Maskerna kommer att fotas samma dag som de sätts upp. Sen kommer gerillaslöjden att sitta uppe några dagar. De som fortfarande finns kvar i början av kommande vecka kommer att plockas ner för att sedan auktioneras ut av Stockholms auktionsverk tillsammans med en bild på statyn bärandes masken. Alla pengar som kommer in går till Barncancerfonden.

Nu hoppas vi självklart att du vill vara med!
26 maj närmar sig, så välj gärna en staty redan idag.

Hjälp också till att sprida infon så att så vi tillsammans kan skapa så många superhjältar som det bara går!

FÖRRA ÅRETS STATYER