Välkommen till en helg om hantverksaktivism!

Vi är så glada över att kunna erbjuda en helg i hantverksaktivismens tecken, boka in lördag 30 september och söndag 1 oktober för då blir det mycket fokus på att göra skillnad med våra händer.

Vi har två spännande aktiviteter; under lördagen drar vi igång vårt nästa gemensamhetsprojekt, Heart of the matter Matter of the heart och på söndagen sker evenemanget  I samtal med Betsy Greer – möt craftivismens gudmor, hör henne i samtal om den världsomspännande rörelsen hon grundade för 20 år sedan och var med på den workshop hon håller under sitt besök i Stockholm.

Lördag 30 september 11.00 – 14.00 
Gerillaslöjdsfestivalen startar med en öppen workshop i Skarpnäcks kulturhus. Under några timmar skapar vi tillsammans de allra första rutorna till projektet Heart of the matter Matter of the heart, som är början på ett större hjärta som vi gör tillsammans under ett år.

Visst material kommer att finnas på plats men ta gärna med eget material som du vill virka, sticka, väva eller brodera med. Måttet på rutorna till projektet är 30×30 cm. Hinner du inte bli klar med din ruta på plats går det bra att skicka in den senare.

Söndag 1 oktober 11.00 – 14.00 
I samtal med Betsy Greer: Hon har kallats craftivismens gudmor, då hon grundade begreppet 2003. Hon har sedan dess varit delaktig i framväxandet av den internationella rörelsen, både i teori och praktik. Att använda sitt hantverk för att påverka och uttrycka sina åsikter är craftivismens grundidé och rörelsen har ett brett fäste också i Sverige.

Här kallas det ofta gerillaslöjd och Gerillaslöjdsfestivalen är glada över att tillsammans med Betsy Greer kunna genomföra ett samtal och en föreläsning om hantverk, politik och olika sätt att förändra världen med händerna. Under dagen kommer det också finnas möjlighet att delta i en workshop med Betsy Greer.
 

– Observera att dagens program genomförs på engelska. –

Programmets hållpunkter: 
11.00 Amerikanska craftivisten och teoretikern Betsy Greer och författaren Frida Arnqvist Engström, som skrivit boken om gerillaslöjd och myntat det svenska begreppet, samtalar med Gerillaslöjdsfestivalens Alex Fridunger.

11.20 Betsy Greer håller en föreläsning om craftivismen, om olika sätt att förändra världen med händerna och hur hon varit med och format rörelsen sedan hon myntade begreppet 2003.

12.30 Workshop med Betsy Greer, gör ditt egna ”Maker mantra”
Som upptagna människor med full agenda kan vi vara kreativa eller vilja vara kreativa, men fortfarande vara omedvetna om varför vi vill eller behöver skapa. I den här workshopen får du upptäcka ditt eget ”Maker mantra” och genom detta få syn på budskapet för ditt för ditt kreativa arbete. Vi kommer också att lära oss att brodera eftersom vi syr våra mantran på vintage-tygstycken.

Söndagens evenemang är gratis men för att delta i föreläsning och workshop krävs att du anmäler din plats. Mejla ditt namn och vad du vill delta i under dagen till info@gerillaslojdsfestivalen.se.

I samtal med Betsy Greer genomförs med hjälp av beviljat medel från Nämnden För Hemslöjdsfrågor.

Varmt välkommen!